כמה דברים שכדאי לדעת לפני ניתוח קטרקט
לפני ניתוח קטרקט רופא העיניים שלכם יבצע בדיקה מקיפה כדי לוודא שאתם לא סובלים מבעיות עיניים אחרות שבגללן אתם חווים קושי בראייה. הוא יבדוק את הרפרקציה, את הקרנית, את גלגל העין וזאת כדי למדוד את הרמה האופטית של העדשה שתושתל בניתוח.
האם כדאי להיבדק אצל רופא מרדים לפני ניתוח קטרקט?
ניתוח קטרקט הוא ניתוח שמתבצע בהרדמה חלקית, לכן בדיקה אצל רופא מרדים הכרחית במקרים בהם אין ברירה אלא לבצע ניתוח קטרקט בהרדמה מלאה. הרדמה מלאה בניתוח קטרקט תומלץ בדרך כלל לילדים, לתינוקות ולמבוגרים שלא ניתן לבצע בהם ניתוח בהרדמה חלקית.
איך להתכונן לניתוח קטרקט?
לעתים רופא העיניים ימליץ על טיפול אנטיביוטי בטרם הניתוח. לעתים יספיק חיטוי העין בטיפות פולידין. בנוסף, לפני ניתוח קטרקט חלק מהמטופלים עשויים להתבקש להפסיק ליטול תרופות נוגדות קרישה, זה תלוי בהוראות של המנתח. ביום הניתוח כשעתיים לפני ההליך, יקבל המטופל טיפות שירחיבו לו את האישונים. ההרדמה תתבצע על ידי טיפות או ג'ל וזריקה מקומית באזור העין.
מה יתרחש בניתוח קטרקט?
בניתוח יבצע המנתח חתך באורך של כ-2-3 מילימטר. דרך החתך תישאב החוצה העדשה העכורה ותוכנס עדשה מלאכותית. הניתוח אורך בדרך כלל 20-40 דקות ובדרך כלל לא נדרש אשפוז אחריו. רוב המטופלים משתחררים לביתם מספר שעות לאחר הניתוח ומתבקשים להגיע לביקורת למחרת.
אילו שיטות קיימות לביצוע ניתוח קטרקט?
השיטה המקובלת היא פאקואמולסיפיקציה והיא מתאימה לרובם המוחלט של המטופלים. בשיטה זו נעשה שימוש במכשיר ייחודי שפועל באמצעות וויברציות על –קוליות שמפרקות את גרעין העדשה ושואבות אותו. זה מה שמאפשר להוציא את העדשה דרך החתך הקטן ללא צורך בתפרים.
שיטה נוספת היא ניתוח קטרקט בלייזר. החתכים יבוצעו בעזרת לייזר ולאחר מכן בשיטת הפאקואמולסיפיקציה המקובלת. שתי השיטות נחשבות יעילות ותוצאותיהן לא שונות זו מזו.
במקרים של קטרקט מתקדם במיוחד, ממליץ הרופא לעתים לבצע ניתוח בשיטת מינינוק. בשיטה זו מוציא המנתח את גרעין העדשה השלם ולאחר מכן שואב את רקמת העדשה. החסרון הוא שטכניקה זו דורשת חתך ארוך יותר בעין ושלעתים נדרשים תפרים.
האם יש סיכוי לסיבוכים בניתוח קטרקט?
הסיכוי לכך הוא די נמוך. סיבוכים בניתוח ידרשו בדרך כלל התערבות נוספת במהלך הניתוח או לאחריו.
אילו סיבוכים עשויים לקרות אחרי הניתוח?
הסיבוך הנפוץ ביותר בניתוח קטרקט הוא בצקת בקרנית שגורמת לעתים לראייה מטושטשת וחולפת בדרך כלל אחרי כמה ימים. עוד נפוצה עלייה בלחץ התוך עיני בימים שלאחר הניתוח. זה נכון גם לגבי דימום תת לחמיתי.